< Tillbaka

Vera vann 25.000 kr i månaden – i ett helt år

Vera vann strax efter sin 93-årsdag. Foto: Mats Henriksson

”Jag är bara så glad!”

När Vera Nilsson vann över bröstcancern bestämde hon sig för att stötta forskningen genom Datumlotteriet, med hennes egen födelsedag som lottnummer. Två dagar efter 93-årsdagen fick Vera veta att hon återigen var en vinnare, denna gång av 300.000 kronor!

 

När vinnarbrevet nådde Vera Nilsson i Ullatti trodde hon först att det var ett kravbrev.

– Jag hade ju betalat min lott och tyckte det var konstigt. Men när jag öppnade kuvertet fick jag se att jag vunnit 25.000 kronor i månaden under ett helt år. Jag blev jätteglad och ringde genast runt till mina tre barn för att berätta den glada nyheten!

Vera säger att det blev en jättefin födelsedagspresent, som kom bara två dagar efter hennes 93-årsdag.

Hon har prenumererat på Datumlotten sedan hon själv drabbades av bröstcancer på 90-talet.

– Jag var väldigt ledsen när jag fick diagnosen, men hade en jättefin doktor som tog mig i handen och sa att jag inte skulle vara orolig. Det finns så bra behandlingar idag. Jag klarade mig, och det är ju tack vare forskningen. Jag är så tacksam och därför vill jag nu vara med och stötta cancerforskningen.

Vera valde sitt eget födelsedatum som lottnummer och det visade sig vara ett lyckodrag värt totalt 300.000 kronor.

– Jag vet inte ännu vad jag ska göra med pengarna, jag är bara så glad över tillskottet i kassan. Det är som en extra månadslön under hela året, säger Vera som själv var yrkesverksam som skogsarbetare innan hon gick i pension.