< Tillbaka

Stig vann 1 miljon kronor

Stig och frun Stina trodde det var en bluff när de vann 25.000 kronor/mån i ett helt år – efter att precis ha gått med i lotteriet! Foto: Ekaterina Savoshchenko

“Nu ska vi fira!”

”Vi förlorade golfmatchen men är redan vinnare”, konstaterar Stig nöjt när han kommit hem efter dagens runda.

För bara några veckor sedan föll en fin vinst på Stigs lott, vars datum säljaren fick välja när Stig nyligen började prenumerera på Datumlotten.

 

Det är, som alltid, golfsäsong i Skåne. 71-årige Stig och Stina, 67, från Helsingborg spelar året om. De började golfa för 17 år sedan när de ville ha ett gemensamt fritidsintresse. Paret laddar som bäst för en kommande golfresa till Madeira.

– Den resan var redan beställd när jag vann, men nu lär det bli fler resor, säger Stig, som har vunnit 25.000 kronor i månaden under ett helt år.

Stig brukar sällan svara när okända nummer ringer honom. Det är oftast försäljare. Men i våras svarade han i alla fall och mannen i andra änden ringde från Datumlotteriet.

– Jag bestämde mig för att testa lotterna eftersom de säljs för ett gott ändamål. Min fru har haft ett förstadie till bröstcancer och jag har flera vänner som drabbats av cancer. Det känns viktigt att stötta forskningen, säger Stig som inte hade något självklart datum som lottnummer.

– Jag brukar aldrig ha tur, så mannen som ringde mig fick bestämma datum. Det blev 820412.

Det visade sig vara ett riktigt lyckokast. Redan efter andra dragningen fick Stig ett handskrivet gratulationsbrev i brevlådan.

– Det måste vara en bluff, tänkte jag och frugan. Jag gick ju nyss med i lotteriet. Men nej det var sant och nu väntar jag bara på den första utbetalningen. Då ska vi fira, säger Stig och berättar att pengarna kommer att gå till lite vardagslyx. Och några fler golfresor, såklart.