< Tillbaka

Canceröverlevaren Ronny vann 1 miljon kronor

Karlastadbon Ronny blev miljonär i Datumlotteriet. Foto: Simone Syversson

Det är viktigt att bidra

Han har själv drabbats av prostatacancer, liksom många nära släktingar. Därför nappade Ronny Gustavsson på lotterbjudandet som kom i brevlådan. Han vill stötta cancerforskningen!

– Att jag skulle vinna en miljon bara en månad senare hade jag aldrig kunnat tro, säger en glad vinnare i Karlstad.

 

Ronny Gustavsson hade precis skaffat sin lott, med det egna födelsedatumet som lottnummer, när han vann en ny lott.

Månaden efter kom gratulationsbrevet som berättade om miljonvinsten!

– Jag öppnade brevet och tittade på summan som det stod att jag vunnit. Var det hundratusen kronor? Men det var ju så många nollor. Jag räknade alla nollorna en gång till och insåg att det var en MILJON! skrattar Ronny, som genast bad sin fru att läsa brevet.

– Hon trodde att det var bluff och bedrägeri och vi bad ett av våra barn att också kika på brevet. Inte förrän jag ringt Datumlotteriets kundtjänst trodde vi att det var sant men jag har knappt smält nyheten än, trots att pengarna redan finns på mitt konto.

Ronny berättar att han valde att prenumerera på lotten eftersom överskottet går till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet.

– Min pappa, min farbror, fyra av mina bröder och jag själv har alla drabbats av prostatacancer. Jag har också mist en av mina bröder i sjukdomen. Att stötta forskningen, så att fler överlever, känns viktigt för mig, säger Ronny Gustavsson, som sedan många år också är månadsgivare till både Cancerfonden och Barncancerfonden.

– Det viktiga är att bidra, oavsett om det blir vinst på lotten eller inte, säger Ronny som delar med sig av vinstslanten till sina fyra barn.

Till sommaren hoppas han också på en resa tillsammans med frun och barnen med familjer.

– Då ska vi åka på en Göteborgsweekend och bo på hotell och ha det trevligt tillsammans.


Ronny vann 2021