< Tillbaka

Monica vann 1.000.000 kronor

Miljonvinnaren Monica tänker resa till Island för att rida riktiga islandshästar. Foto: Alexander von Sydow

“Jag skulle precis säga upp lotten!”

Monica skulle bara ringa och säga upp sin lott när hon fick glädjebeskedet – hon hade precis vunnit en miljon!

– Jag trodde inte att det var sant och självklart valde jag att behålla min lott, säger den glada vinnaren som planerar att resa till Island och rida ut i den storslagna naturen.

 

När erbjudandet från Datumlotteriet kom i brevlådan i Kumla nappade både Monica Vogt, 68, och hennes man Felix.

– Det var annorlunda och kul att välja ett datum som lottnummer. Vi tog varsin lott och valde våra egna födelsedatum, berättar Monica.

Att överskottet går till cancerforskning kändes extra fint, Monica brukar regelbundet skänka en slant till välgörande ändamål. Men redan efter en dragning valde Felix att säga upp sin lott och efter ytterligare ett par månader skulle Monica göra detsamma. Hon ringde till lotteriet.

– Tjejen som svarade bad mig att vänta ett tag. Det dröjde innan hon kom tillbaka. Då bad hon mig sitta ner och sedan berättade hon att jag vunnit en miljon. Grattisbrevet hade inte hunnit komma med posten och jag trodde inte att det var sant. Jag tror det knappt ännu, säger Monica och berättar att hon höll nyheten hemlig för sin man i två veckor.

När hon bestämde sig för att avslöja den glada hemligheten sa Monica till Felix att hon behövde berätta en sak för honom.

– Först tittade Felix på mig med en skräckslagen blick. När jag berättat att jag vunnit pengar och stack till honom min lott och vinstbeskedet så räknade vi nollor tillsammans, skrattar Monica.

Nu planerar paret att förverkliga drömmen om att resa till Island. Där vill Monica besöka laguner, bada i varma källor, äta gott och rida på islandshästar.

– Jag ska nog lyckas lura med mig Felix också på en tur med hästarna. Själv började jag rida i vuxen ålder och sedan hakade barn och barnbarn på. Nu är vi en riktig hästfamilj i tre generationer.

Utanför fönstret betar sedan många år både en shetlandsponny och en islandshäst. De är Monicas ögonstenar, och att möta islandshästarna i sitt rätta element kommer att bli något alldeles extra.