< Tillbaka

Lena vann 1 miljon kronor tack vare katterna!

Lenas katter gav storvinst i Datumlotteriet. Foto: Maria Ottosson

Det känns fint att stötta cancerforskningen

Lenas lurviga katter Olle och Niklas har alltid haft en särskild plats i hennes hjärta. När deras födelsedatum gav henne en miljonvinst blev de ännu mer speciella.

 

Kattbröderna föddes en solig sommardag för snart åtta år sedan och har fyllt Lenas hem i Särna med kärlek och glädje i många år. Att Olles och Niklas födelsedatum skulle komma med ännu mer glädje hade Lena aldrig kunnat tro.

– Jag började gråta och fick ståpäls, som Gunde Svan skulle ha sagt, skrattar Lena Persson, när hon berättar om vinnarsamtalet som kom alldeles i början av 2021.

– Eftersom jag inte hade hunnit rätta extralotten som jag fick före jul, så kom det som en total överraskning och jag började storgråta. Min sambo trodde först att det hänt något tråkigt, innan jag fick ur mig att jag vunnit en miljon.

Både hon och sambon har varit med i Datumlotteriet i två omgångar, och gick med på nytt bara ett halvår innan miljonvinsten.

– Det känns fint att stötta cancerforskningen. Jag har mist både min mamma och min syster i cancer och en nära vän drabbade av bröstcancer. Jag gläds åt forskningens framsteg som gör att prognosen blivit bättre för många idag.

Att Lena dessutom blev en storvinnare har hon knappt hunnit smälta. Hon säger att året inte kunde ha fått en bättre start.

– Jag fyllde 60 i november, så det är som en försenad födelsedagspresent. Nu kanske jag kan trappa ner lite på arbetet i förtid. Jag har jobbat inom vården i hela mitt liv och det har varit slitigt. Inte minst under det senaste pandemiåret.

Lena vet precis vad hon ska ägna den extra lediga tiden åt. Hon älskar att vara utomhus, bor med skogen runt knuten och har en fin trädgård som får extra mycket kärlek i år. Något som de lurviga bröderna Olle och Niklas alldeles säkert också kan räkna med.

 

 

Lena vann 2020