Lena vann nästan 10.000 i Bonuslotten

Lena gick med i Datumlotteriet och Bonuslotten för att stötta kampen mot bröst- och prostatacancer.

Nu köper jag en ny cykel!

Veckan efter att cykeln börjat krångla kom den oväntade bonusen.

– Jag vann på min lott och nu ska jag köpa en ny, mörkröd tantcykel, strålar Lena Johansson.

 

När Lena Johansson bestämde sig för att stötta cancerforskningen valde hon Datumlotteriet och Bonuslotten.

– Jag tycker att det känns bra att bidra till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet kontinuerligt, året om, och inte bara när det är kampanj. Lotteriet är både ett roligare och mer spännande sätt att vara med och stötta forskningen, säger hon.

Lena valde de tre barnen Thereses, Christoffers och Alexanders – och sitt eget födelsedatum – för lotterna och har under de senaste fem åren vunnit någon hundralapp då och då. Att titta igenom dragningslistan är alltid lika spännande.

– När jag såg att jag vunnit 9.582 kronor, på min dotters födelsemånad och år, tänkte jag först att det måste vara fel, så jag tittade på listan om och om igen. Ändå trodde jag inte riktigt på det förrän jag fick beviset på posten, skrattar Lena och säger att den extra slanten kom väldigt lägligt.

– Min cykel har gått sönder, så jag behöver köpa en ny. Jag vill ha en treväxlad tantcykel med cykelkorg. Den ska vara mörkröd!

Lena berättar att hon ofta cyklar de fyra kilometerna till matbutiken i Grums. Själv bor hon i Slottsskogen, en värmländsk ort som mest är känd för att dansbandsgruppen Sven-Ingvars vagga stod här.

– Jag brukade heja på och småprata lite med sångaren Sven-Erik när jag mötte honom. Tyvärr drabbades han ju av cancer, precis som flera jag känner. Ja, alla känner väl någon som drabbats? konstaterar Lena och säger att hon självklart tänker fortsätta att stötta forskningen, via lotteriet, i många år än.

– Visst är det jätteskoj att vinna, men ärligt talat så gör det ingenting om jag inte vinner något alls. Pengarna går till något gott. Det är det viktiga.

 

Lena vann 2020