Kenneth vann Datumlotteriets Jackpott

Kenneth och Mona fick snurra fram sin vinst på Jackpotthjulet i Stockholm. Foto: Malin Bondeson

Jag är så glad och tacksam!

Den 28 april 1945 är inte bara Kenneth Engströms födelsedatum, det är också datumet som tog hem en storvinst till den förre byggnadsmålaren.

– Jag visste att jag vunnit minst en halv miljon, men så snurrade jag hem 400 000 till! skrattar en nöjd Jackpottvinnare.

 

Limousinen har precis lämnat av Kenneth Engström och sambon Mona Karlsson utanför deras hem i Enskede och dagen har varit omtumlande.

– Det är helt otroligt. Jag trodde länge att det bara var ett skämt att jag skulle få snurra på Jackpotthjulet, men nu är det gjort och det var en fantastisk upplevelse från början till slut, säger Kenneth.

Han och Mona har upplevt en dag utöver det vanliga. De har åkt limousine, snurrat på vinsthjulet och firat med kaffe och gott fikabröd.

– När jag tryckte på stoppknappen följde jag hjulet med stor spänning. Det stannade ett snäpp före Jackpotten. Om det hade fortsatt ett steg till kunde jag ha vunnit upp till två miljoner, men jag är jättenöjd med 900 000, säger en strålande glad Kenneth.

När han började prenumerera på Datumlotten för ett och ett halvt år sedan fastnade han för att han kunde spela med sitt eget födelsedatum, och att överskottet går till cancerforskning.

– Jag har själv drabbats av hudcancer och vet hur viktigt det är med framstegen som görs i cancervården. Jag har rest väldigt mycket i mina dagar, men nu är det slut på solresor. En del av vinstslanten kanske går till en Ålandskryssning istället. Annars kommer pengarna väl till pass till kommande tandläkarbesök.

En extra gåva till Prostatacancerförbundet och Bröstcancerförbundet kommer det också bli meddelar vinnaren.

 Kenneth är överväldigad över lotteriteamets varma omhändertagande i samband med Jackpottdragningen.

– Både jag och Mona blev omhuldade och allt var seriöst och fint. Jag är så glad och tacksam för allt.

 

Ronny vann 2021

Paret fick fira sin vinst med en limousinetur. Till tonerna av Elvis åkte de iväg med sin stora check på vinsten: 900 000 kr.

Paret fick fira sin vinst med en limousinetur. Till tonerna av Elvis åkte de iväg med sin stora check på vinsten: 900 000 kr.