< Tillbaka

Gun-Britt vann Jackpotten

900 000 skäl att jubla. Gun-Britt från Kiruna är Datumlotteriets glada vinnare i Jackpotten. Foto: Malin Bondeson

“Vi höll vinsten hemlig!”

”Jag var helt lugn tills jag tryckte på stoppknappen. När hjulet saktade in tappade jag kollen, tills kontrollanten gjorde tummen upp!” skrattar Gun-Britt Lahti från Kiruna. Hon snurrade fram 900.000 kronor på Jackpotthjulet under hennes och maken Nisses första Stockholmsresa.

 

Egentligen gillar inte Gun-Britt och hennes man Nisse att resa. ”Inte söder om Kalixälven” är deras skämtsamma devis. Men när Gun-Britt fick chansen att snurra på Jackpotthjulet reste paret i väg till Stockholm, och det var inte alls så dumt konstaterar Gun-Britt.

– Vi höll vinsten och resan hemlig för barnen och åkte i väg i smyg. När vi skickade bilder på oss från olika Stockholmsmiljöer trodde de att vi klippt ihop ett kollage av bilder för att skoja med dem.

Men något skämt var det inte. Gun-Britt skulle sätta fart på Jackpotthjulet för att se om hon skulle vinna mer än den halva miljon hon redan var garanterad.

– Hjulet stannade på 900.000 kronor. Jag blev jätteglad och vi hade så trevligt, lotteriets representanter bjöd på allt möjligt gott för att fira vinsten, säger Gun-Britt som åkte norrut igen samma eftermiddag.

Direkt efter hemkomsten till Kiruna packade hon och Nisse om för att åka till favoritstället vid Torneträsk.

– Vi har husvagnen där och åker dit så ofta vi kan under vårvintern. Vi pimplar på isen och umgås med son och dotter med familjer som också brukar vara där.

Gun-Britt har laddat upp med smörgåstårta och bubbeldryck för att fira den fina vinsten, som delvis ska gå till att uppgradera husvagnen.

Gun-Britt har prenumererat på sina lotter i tio års tid och valde Datumlotteriet för att stötta cancerforskningen.

– Det ligger mig väldigt nära hjärtat då min svägerska, hennes två systrar och deras mamma alla har mist sitt liv i bröstcancer, och både min svärfar och svåger har drabbats av prostatacancer. Det känns viktigt att bidra till att fler ska bli botade.

Gun-Britt har fyra Datumlotter och två Bonuslotter och har valt ett annorlunda sätt att välja lottnummer.

– Jag har mixat min, makens, barnens och barnbarnens födelsedatum på olika sätt. Det var en lyckosam mix då en av dessa lotter gav mig den extralott som sedan ledde mig till Jackpotthjulet.

Gun-Britt och Nisse reste från Kiruna till Stockholm i smyg. Ingen där hemma fick veta något förrän den stora vinstsumman på 900.000 kronor var klar. Foto: Malin Bondeson

Gun-Britt och Nisse reste från Kiruna till Stockholm i smyg. Ingen där hemma fick veta något förrän den stora vinstsumman på 900.000 kronor var klar. Foto: Malin Bondeson