Astrid vann 700.000 kronor i Jackpotten

Astrid har själv haft bröstcancer och hennes särbo prostatacancer. Nu har hon vunnit 700.000 kronor i Datumlotteriets Jackpott. Foto: Malin Bondeson

“Jag gick med i lotteriet för den goda sakens skull”

Efter mindre än ett år med Datumlotten står Astrid framför Jackpotthjulet och väntar med spänning på vilken siffra det stannar på.

– Det blev 700.000 och det känns fantastiskt roligt, säger hon.

 

När Astrid, 80, fick veta att hon skulle få åka till Stockholm för att snurra på Jackpotthjulet blev hon glatt överraskad. För varje betald månad som man deltar i Datumlotteriet samlar man lotter till Jackpottdragningarna som infaller fyra gånger per år. Astrid, som gick med i lotteriet för mindre än ett år sedan, hade turen med sig.

 Jag gick med i lotteriet för den goda sakens skull. Jag har själv haft bröstcancer och min särbo har haft prostatacancer. Jag tycker att det är viktigt att forskningen går framåt och stöttar gärna den, säger Astrid.

Hon visste inte riktigt vilket datum hon skulle välja som lottnummer och lät slumpen avgöra – och det visade sig vara ett bra beslut.

Astrid tog med sig sonen från Norrland till Stockholm för att delta vid dragningen. Hon var garanterad minst 500 000 kronor och hjulet stannade på 700 000.

 Det blev en fin extra bonus, säger en glad vinnare och berättar att hon och sonen tillbringade resten av dagen med att strosa runt i ett soligt Stockholm. En dag som avrundades med middag på en av stans restauranger.

Vad vinstpengarna ska användas till har Astrid inte bestämt ännu, men hon ser fram emot att sätta lite guldkant på vardagen framöver.