< Tillbaka

Arja vann över 21.000 kronor i Bonuslotten

Arja vann på sin Bonuslott som består av äldste sonens födelseår och födelsemånad. Hon har även en Datumlott på yngste sonens födelsedag. Foto: Malin Bondeson

Bonuslotten blev en ljusglimt efter ett tufft år

När hennes lillasyster drabbades av bröstcancer ville Arja stötta forskningen. Det gör hon via Datumlotteriet och Bonuslotten. 2020 blev ett sorgens år, som avslutas med en ljusglimt i form av en Bonusvinst.

När Arja förlorade sin lillasyster Eeva till bröstcancern fanns Arja vid hennes sida. Det var den 28 januari 2020. Systern hade fått ett återfall med spridning och hennes liv gick inte att rädda.

För att hedra Eevas minne, för att färre ska drabbas av cancer – och fler liv ska räddas, bidrar Arja Moliis till cancerforskningen, via Datumlotteriet och Bonuslotten.

– Jag började prenumerera på lotterna när Eeva blev sjuk 2016. Jag har en lott där datumet är yngste sonens Markus födelsedatum, och en Bonuslott med äldste sonen Niklas födelseår och månad, 6611.

Den 12 december blev Bonuslotten en vinstlott och Arja vann 21628 kronor. Det var en glad överraskning under ett år som annars varit tungt och svårt.

– Dagen efter att Eeva gick bort dog också min bror, helt oväntat. Sedan kom pandemin, som isolerade mig och maken Reino från omvärlden. Det har varit ett sorgens år, konstaterar Arja.

Ljuset i hennes och Reinos liv är barn och barnbarn. De har sammanlagt tre barn, nio barnbarn och tre barnbarnsbarn, som de gärna träffar på ett coronasäkert sätt hemma i Vällingby, utanför Stockholm.

Annars längtar Arja ut i världen. När pandemin är över ska hon och Reino åka på en kryssning till Helsingfors.

– Vi brukar åka dit då och då. Jag älskar den staden, säger Arja, som själv kom till Sverige från finska Karelen 1964 för att jobba som sjukvårdsbiträde.

Tvåa på hennes önskelista är en resa lite längre ut i världen.

– Jag längtar till solen och hoppas att vi ska kunna åka på en charterresa längre fram. Det kommer vinstslanten att gå till.