< Tillbaka

Anders vann 1 miljon kronor på sin födelsedag

Anders och frun Kerstin ska dela med sig av vinsten till sonen Tobbe liksom barbarn och barnbarnsbarn. Foto: Christel Lind

Jag fick läsa vinstbrevet om och om igen

Miljonvinsten blev en glad överraskning för Anders Mårtensson i Oskarström som tog hem högvinsten på sin extralott. Ännu en högvinst väntas i dagarna – när Anders och frun Kerstin får sitt tredje barnbarnsbarn!

 

Det var Anders Mårtensson fru Kerstin som började prenumerera på Datumlotteriet, sedan hon upptäckt lotteriet tack vare sin syster. Senare hakade Anders på, med en lott som har hans eget födelsedatum.

Paret har tidigare fått några småvinster, men den här gången var det många nollor i vinstbrevet.

– Jag fick läsa det om och om igen, och Kerstin dubbelkollade lottnumret i appen. Det stämde, skrattar Anders som knappt smält miljonvinsten ännu.

Samtidigt går han i väntans tider på en ännu bättre högvinst! Barnbarnet Simon ska bli pappa för andra gången och Anders får då sitt tredje barnbarnsbarn. I familjen finns redan ett par småttingar – Simons son August, 3, och barnbarnet Sabinas dotter Junie, 1 ½.

– Jag blev pappa redan som 21-åring och morfar som 41-åring. Vi har tyvärr mist vår dotter, men jag är så glad att få följa barnbarn och barnbarnsbarn genom livet.

Anders, Kerstin, sonen Tobbe, barnbarnen och barnbarnsbarnen är ett tajt gäng och för Anders är det självklart att dela med sig av vinstslanten till sina nära och kära. Det var det första han tänkte på när pengarna trillade in.

Kanske blir det också en resa framöver.

– Innan pandemin reste vi utomlands tillsammans med barnbarnen, det var trevligt. Vi får se om det blir en resa framöver. I övrigt har vi inte bestämt vad pengarna ska användas till. Just nu är det fullt fokus på barnbarnsbarnet som kan födas vilken dag som helst.

 

Anders vann 2022