Tillbaka

Lotterimiljoner till kampen mot bröst- och prostatacancer!

Marit Jenset, Bröstcancerförbundets generalsekreterare och Olov Berggren, generalsekreterare på Prostatacancerförbundet
Förmånstagarna
Kampen mot bröst- och prostatacancer får ett tillskott på över sju miljoner kronor, tack vare förra årets överskott från Datumlotteriet. Det är pengar som bland annat går till forskning och kompetensutveckling av vårdpersonal.

Datumlotteriet ägs av Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet tillsammans. Överskottet går till verksamhetens stöd till drabbade, information om sjukdomarna till allmänheten och till den livsviktiga forskningen.

– I dag har vi mottagit 3 611 336 kronor från lotteriet. Det är en helt fantastisk summa. Pengarna kommer att bidra till forskning och utveckling för att bekämpa prostatacancer. Tack till alla er som deltagit, säger Olov Berggren, generalsekreterare Prostatacancerförbundet.

Bröstcancerförbundet fick motta exakt samma summa från lotteriets överskott.

– Det är en stor ära att ta emot överskottet från Datumlotteriet som går till Bröstcancerförbundets verksamhet, råd och stöd till de som drabbas av bröstcancer och till att uppnå vår vision att ingen ska drabbas av bröstcancer. Pengarna blir ett fantastiskt tillskott till vår verksamhet och till den framtida forskningen, säger Marit Jenset, generalsekreterare Bröstcancerförbundet.

Nordic Lotterys VD gläds också åt tillskottet till de båda förbundens viktiga arbete.

– Det är fantastiskt roligt att konstatera att Datumlotteriet genererade drygt sju miljoner kronor under förra året till Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet. Det är två engagerade förmånstagarorganisationer, med ändamål som berör både lottköparna och oss som har förmånen att få arbeta med lotteriet, säger Jonas Lindholm.

Datumlotteriet är Sveriges mest personliga lotteri där kunden själv väljer ett datum som sin lott med chans på upp till 2 miljoner kronor.