Tillbaka

Kören var Camillas lugn i stormen

Bröstcancerförbundet
Kommer jag att överleva? Det frågade Camilla läkaren när hon fick bröstcancerbeskedet. Svaret gav henne styrka genom den tuffa behandlingen. På vägen mötte hon enormt stöd från sin kör – när det stormade som mest gav körvännerna Camilla utrymme att andas.

– Det jag ville ha svar på var om jag skulle överleva. Jag ställde faktiskt frågan två gånger för att kunna berätta för mina barn om det skulle gå bra. Och läkaren sa att det här fixar vi, berättar Camilla.

”Det här fixar vi.” Meningen gav Camilla styrkan att göra sig redo inför sin bröstcancerbehandling. Först berätta för sina barn och inom en vecka få sin första dos cellgifter.

Körövningarna blev som ett andningsrum för Camilla. Ofta kunde hon gå upp i sången och glömma sjukdomen för en stund. När det inte gick fanns körvännerna där och fångade henne i fikapausernas samtal.

– De var helt magiska. Ledordet blev ”tillsammans”. När jag kom till körövningen så kramade vi varandra, någon höll mig i handen. Körens stöd har funnits i hela min själ, säger Camilla.

Varmt tack till er prenumeranter, för att ni står bakom kampen mot bröstcancer!