Tillbaka

Bröstsjuksköterskor hyllas

Bröstsjuksköterskorna Helene Lind, Christine Näslund och Susanne Söder
Bröstcancerförbundet
Årets bröstsjuksköterskor heter Helene Lind, Christine Näslund och Susanne Söder. Trion arbetar på onkologen på Sundsvalls sjukhus och prisas av patienterna för sitt engagemang och gedigna kunskap. Pristagarna utses av Bröstcancerförbundet i samarbete med medlemmarna i syfte till att lyfta fram förebilder som skapar en trygg tillvaro för patienter och anhöriga under en svår period.

– Vi är alla tre överens om att det här är den finaste utmärkelsen vi kan få, vi känner oss så hedrade och glada. Det är verkligen ett kvitto på att våra patienter tycker att vi gör ett bra jobb, säger Helene Lind, specialistsjuksköterska.

Årets bröstsjuksköterskor inlett initiativ för att främja patienters och närståendes välmående och behov. Susanne Söder och Christine Näslund har varit drivande i införandet av rehabiliteringsprogrammet Lära sig leva med cancer. Att återgå till ett normalt liv är en viktig del av vården då många känner en stor tomhet efter behandling och medicinering. Numera erbjuds också Cancerskolan som vänder sig till patienter och närstående två gånger per år.

– Utvecklingen har varit fantastisk, idag blir de flesta friska, så var det inte tidigare! Bröstcancerföreningen har verkligen drivit på utvecklingen. Vi är en liten klinik men har mycket forskningsstudier i gång och det leder till att vi snabbt kan sätta in nya behandlingsmetoder, säger Susanne Söder, kontaktsjuksköterska.

Bröstcancerförbundet instiftade priset Årets Bröstsjuksköterska 2007 för att lyfta fram förebilder som inspirerar och bidrar till en bättre bröstcancervård.

Tack till dig som bidrar till vårt arbete genom att vara prenumerant av Datumlotteriet!

Foto: Madeleine Englund