< Tillbaka

Ulla vann över 21.000 kronor i Bonuslotten

Ulla var på promenad med taxen Isabella när vinstsamtalet kom. Foto: Johnna Texmo

Jag fick världens överraskning!

Telefonen ringde under hundpromenaden och först struntade hon i den. Men det fortsatte att ringa och ringa.

– Jag fick världens överraskning när jag svarade, säger Ulla Eriksson vars Bonuslott gav henne en vinst på 21888 kronor.

 

Det glada beskedet kom en vecka före Ulla Erikssons födelsedag.

– En bättre present kunde jag inte få. Så fort pandemin är över åker jag till Kanarieöarna, säger Ulla som gillar att resa.

Hon har varit på sparesa till Estland åtta år på raken och även de resorna har kommit med en bonus.

– Ja busschauffören som brukar köra oss är hunduppfödare. Jag berättade att jag saknade en hund och det slutade med att jag blev fodervärd åt en liten taxfröken som heter Isabella. Hon har varit guld värd under pandemin, både som sällskap och promenadkompis.

I vanliga fall har Ulla ingen brist på sysselsättning. Hon är pensionär men engagerad i Strömsunds pensionärsförening och arrangerar allt ifrån resor och linedance till studiecirklar om släktforskning och boulekvällar.

När all föreningsverksamhet ligger nere har Ulla istället gjort iordning sin vävstol. Hon väver mattor och stickar även mössor och sockar som hon skänker bort, bland annat till barnbarnen.

Det var hennes yngsta barnbarn Selmas födelseår och månad – 0307 – som stod för det vinnande lottnumret.

– Jag har flera lotter där jag kombinerat barnbarnen My, Elvira och Selmas födelsedatum men jag har hittills i hela mitt 76-åriga liv aldrig vunnit så här mycket pengar. Vinsten räcker ju både till nytta och nöje  en resa och en spis. Det är fina födelsedagspresenter, säger en glad Ulla.

 

Ulla vann 2021