Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

”Jag började skrika och storböla!”

 

En junidag i den idylliska lilla orten Gryt skulle ett par få ett helt otroligt besked.
– Vi hade varit bortresta och kom hem, jag öppnade posten precis som vanligt. Bland kuverten låg ett där mitt namn och min adress var handskrivet. När jag öppnade det började jag skrika och storgråta. Min man blev livrädd och trodde att någon hade dött! Jag blev nog chockad, 100 000 kronor är ju väldigt mycket pengar.

Norma har varit med i Datumlotteriet länge med två lotter. En av dem sa hon dock upp under ett år. När ett erbjudande senare dök upp om att skaffa en lott till hoppade hon på det, och valde sin makes födelsedatum. Det visade sig vara ett riktigt bra beslut, för två månader senare hade hon 100 000 kronor extra på kontot.
– Våra barn och barnbarn är så glada för vår skull! Vår son och hans fru var här på middag för att fira sin bröllopsdag. Då tog jag fram och visade grattisbrevet – det blev extra mycket skratt efter det.
– Men jag hade ändå lite svårt att tro på det fullt ut själv, innan pengarna satt på kontot. Det var helt otroligt att se summan där!

Pengarna kommer väl till pass och en del har reda gått åt.
– Eftersom min man har hälsoproblem har jag köpt en speciell rullstol till honom, en elektrisk. Den underlättar verkligen. Och så har jag skaffat Hugo, det är en riktig hjälte i trädgården! Hugo är vår robotgräsklippare alltså, han är helt otrolig.

– Resten av pengarna vill jag gärna resa upp. Jag vill så gärna åka Hurtigruten med min syster eller till Island med min son. Vi får se vart det bär av, det visar sig!

Datumlotteriet kommer hon aldrig gå ur.
– Vem vet, kanske jag vinner igen? Och överskottet går ju till ett väldigt bra ändamål.