Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

”Nu blir det ny motor i bilen!”

Elvis Åström kunde inte tro sina ögon när han fick ett brev från DatumLotteriet om sin vinst på 100 000 kronor. Så han lade det åt sidan.

– Dagen efter var jag tvungen att ringa in och fråga – hon som svarade sade att jag hade vunnit. Men jag kunde inte tro det ändå! Så jag ringde ännu en gång för att få det bekräftat.

Vad pengarna ska gå till visste han direkt.

– Jag har köpt en fin gammal bil som jag håller på att rusta upp. Varje vinter fixar jag någonting med den, tar en sak i taget så att jag ska kunna åka runt i den på sommaren. Förra vintern hade jag tänkt byta motorn, men det blev för dyrt. Det gick helt enkelt inte. Men så fort jag vann köpte jag en ny motor!

Pengarna kommer också räcka till att klä om en del av bilens insida. Dessutom tog sig Elvis råd att prova någonting helt nytt med en annan av sina bilar, nämligen att lämna in på verkstad.

– Jag har ägt över 70 bilar i mitt liv men det blir inte så dyrt eftersom jag fixar allt själv. För ett par dagar sen lämnade jag för första gången i mitt liv in en bil till verkstaden – med vinsten kunde jag faktiskt unna mig att inte laga den själv. 

Elvis har tre lotter i Datumlotteriet och den lotten som gav honom storvinsten var hans egen födelsedag.

– Det var rätt kul! Jag älskar tävlingar och spel av alla slag. Så jag kommer behålla mina lotter och hoppas att ni kommer tillbaka med en ännu större check nästa gång!

TEXT: FRIDA WALSTRÖM