Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

“Jag trodde inte mina öron!”

Vilken 60-årspresent!

När Barbro precis fyllt 60 år drogs hennes födelsedatum bland vinnarna och Barbro blev 100 000 kronor rikare!

När Barbro Olsson förlorade sin far i prostatacancer gick hon med i Datumlotteriet för att stödja cancerforskningen.

– Både bröstcancer och prostatacancer finns dessvärre i min familj.

Någon vinst hade hon inte en tanke på. Så när planeringsdag hölls på förskolan där Barbro arbetar, och när telefonen ringde tänkte hon först inte ta samtalet. Men hon ändrade sig då hon blev ombedd att sätta sig ned. Då fick hon beskedet att hon hade vunnit 100 000 kronor.

– Aldrig tidigare har jag vunnit mycket pengar så jag blev väldigt överraskad och trodde inte mina öron. Det blev en annorlunda planeringsdag. Jag ringde min man och berättade och efter en stund kom han farande med tårta som han, jag och mina arbetskamrater firade med. Alla var jätteglada för min skull, berättar Barbro glatt.

Bara några dagar innan beskedet fyllde Barbro 60 år, och det var just hennes födelsedatum som var lottens vinstnummer. Vad hon ska göra med pengarna har hon ännu inte kommit fram till.

– Vi har pratat om att göra något tillsammans med våra döttrar men de tycker att vi ska göra något rejält för oss själva. Jag är väldigt glad att bara kunna unna mig den där guldkanten i vardagen, att kunna ta ledigt och resa, att ordna något festligt tillsammans med familjen.

Om det blir fler vinster får framtiden visa, men Barbro är fast besluten om att hon ska fortsätta vara med i lotteriet oavsett.

– Cancerforskningen behöver allt stöd de kan få!