Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

“Jag blev stum när sonen ringde!”

Anita vann 900 000 kronor på Datumlotteriets Jackpott.  Foto: Staffan Björklund

Anita vann 900 000 kronor på Datumlotteriets Jackpott. Foto: Staffan Björklund

 

I coronatider var det säkrast att låta sonen Anders sköta Jackpott-dragningen – och det var ett lyckat drag. Anita Almerby blev 900 000 kronor rikare. Så fort pandemin är över tar hon med sig familjen på en resa.

Kuverten var upplagda i en pilformation och Anitas son Anders valde ett med omsorg. Hemma i Borlänge satt Anita Almerby och väntade spänt på resultatet från Jackpott-dragningen.

900000! Jag blev helt stum när sonen ringde, skrattar Anita och berättar att hon släppte loss jublet när beskedet sjunkit in.

Pandemin stod i vägen för att Anita själv skulle kunna delta i Jackpott-dragningen. Men viruset ska inte få stå i vägen för resan hon planerar att göra för vinstpengarna, tillsammans med barn och barnbarn.

Så fort Corona släpper sitt tag om världen väntar en släktresa för Anita, Anders, hans sambo och de tre barnbarnen.

Anita älskar att resa, men har inte varit utomlands på 13 år. Helst vill hon åka till Grekland.

Jag och min man Rolf brukade resa och mitt drömland var Italien. När vi varit där bestämde vi att nästa gång åka till Rolfs drömland, som var Grekland. Men det hann vi aldrig för Rolf dog oväntat redan vid 55 års ålder. Nu vill jag förverkliga Rolfs dröm, tillsammans med vår son och hans familj, säger Anita.

Hon hade bara haft Datumlotten i ett halvår när Jackpottvinsten föll på hennes nummer och Anita fick veta att hon var garanterad minst 500000 kronor. Det blev en riktig vinn-vinnsituation.

Anita valde i första hand lotteriet för att stötta cancerforskningen.

– Jag var bara 19 år när jag miste min mamma i cancer och jag har sett flera vänner och bekanta insjukna i sjukdomen. Jag brukar skänka pengar till Cancerfonden och lotteriet är ett roligt sätt att bidra. Inte minst när man får en sådan här oväntad överraskning!