Läs om spel, risker och självavstängning HÄR

Självavstängning hos Datumlotteriet

Hos Datumlotteriet kan du stänga av dig för lottköp och direktreklam i 1 månad, 3 månader, 6 månader eller tillsvidare. Om du väljer att stänga av dig kan du inte köpa lotter hos oss under den valda perioden. Avstängningen hävs automatiskt efter periodens slut. Om du väljer att stänga av dig tillsvidare kan du häva avstängningen tidigast efter 12 månader genom att kontakta kundservice. En avstängningen går inte att ångra, ändra eller avsluta i förtid.


Fyll i dina kunduppgifter nedan och välj tidsperiod om du vill stänga av dig för lottköp och direktreklam hos Datumlotteriet.

Ditt kundnummer hittar du i början av lottbrevet intill ditt namn samt på betalningsspecifikationen.
Ett personnummer måste skrivas i formatet ÅÅMMDDNNNN (10 tecken), ÅÅÅÅMMDDNNNN (12 tecken) eller ÅÅÅÅMMDD-NNNN.

Spelar du för mycket?

För dig som upplever problem med ditt spelande är det viktigt att ta hjälp. Det gäller även för dig som är anhörig till någon som spelar för mycket. Det finns flera möjligheter till stöd och hjälp. Ett bra första steg är att kontakta Stödlinjen som erbjuder anonym och kostnadsfri rådgivning till spelare och anhöriga. Det går att kontakta Stödlinjen på telefon, e-post eller chatt. På Stödlinjens hemsida kan du göra ett självtest för att testa dina spelvanor. Genom att svara på några frågor kan du få reda på om du har spelproblem eller ligger i riskzonen. Stödlinjen erbjuder även självhjälpsprogram för dig som som vill förändra till spelande. Läs mer på Stödlinjens hemsida.

 

Varför får jag lotter trots att jag har stängt av mig från spel hos Spelinspektionen?

Spelinspektionens nationella självavstängningsregister Spelpaus omfattar endast onlinespel, vadhållning och kasinospel. Skraplotter och nummerlotterier som säljs i butik eller på prenumeration är inte inkluderade i det nationella självavstängningsregistret. Det betyder att vi inte har möjlighet att ansluta oss till Spelpaus. På www.spelpaus.se/fragor-och-svar kan du läsa mer om Spelinspektionens nationella självavstängningsregister. Där kan du även se vilka spelbolag och webbsidor som omfattas av din avstängning.      

Om du vill avsluta din lott och stänga av dig från våra spel kan du fylla i formuläret ovan eller kontakta vår kundservice.